Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Tysk saftkräm
Tysk saftkräm


Saftkräm är en dansk (rødgrød med fløde) och nordtysk klassiker, ofta på blandade röda sommarbär. Här används hallon och röda vinbär i lika delar.

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 1 timme | Arbetstid: 15 minuter


  1. Rensa och skölj bären.
  2. Koka upp vattnet, lägg i bären, och låt koka sakta i 10 minuter.
  3. Häll över allt i en saftsil, och låt rinna ner i en gryta under omkring 30 minuter.
  4. Rör ner sockret i grytan.
  5. Rör ut potatismjölet i kallt vatten.
  6. Ta kastrullen av plattan, och vispa ner redningen. Här kan man eventuellt tillsätta lite vaniljsocker också.
  7. Strö lite socker på ytan av krämen, och låt den svalna.

Servera kall eller ljummen med vispgrädde. Skållad sötmandel är också ett roligt tillbehör!



Senast uppdaterad 2012-06-03 13:12

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen